E te iloa vaega autu o tioata?

O le si’itia o le silafia e le au fa’atau, ua to’atele ai tagata fa’atau e le gata o lo’o ua’i atu i le tautua a le faleoloa o lo’o fa’atauina, ae ua sili atu fo’i ona ua’i atu i le fia iloa o a latou oloa fa’atau (matamata).O le filifilia o mata tioata ma faʻavaa e faigofie, aua o loʻo i ai iina ma e manino lava le manaʻoga o le tagata, ae a oʻo i le filifilia o tioata, e amata ona tiga le faiʻai.E manino uma tioata e lua, ma o tau e matua ese lava, fa'asino fa'asino, numera Abbe, moli anti-lanumoana, fa'afefe-vaivai... o lo'o i ai se lagona o le pa'ū lata mai!

I aso nei, seʻi o tatou talanoa e uiga i le auala e talepe ai le upu faʻamaonia o nei taʻiala o tioata!

I. Fa'asinoga Fa'asino

O le fa'ailoga fa'asolosolo o le fa'ailoga e masani ona ta'ua i tioata, o lo'o fa'amatalaina o le fua faatatau o le saoasaoa o le fa'asalalauina o le malamalama i totonu o le ea i le tioata.E foliga faigata, ae o le mea moni e matua faigofie lava.O le faʻalauteleina o le malamalama i le ea e vave tele, ma o lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina le tele o latou eseese mai le tasi ma le isi.E ala i lenei parakalafa, e mafai foi ona tatou iloa le mafiafia o le tioata.

E masani lava, o lo'o atagia mai o le maualuga o le fa'asino igoa, o le manifinifi o le tioata ma sili atu le matagofie o le tioata e faia.

Ole fa'asino ole resin e masani lava: 1.499, 1.553, 1.601, 1.664, 1.701, 1.738, 1.76, ma isi. E masani lava, e fautuaina tagata e vaʻaia le -3.00D pe itiiti e mafai ona filifili tioata i le va o le 1.499 ma le 1.499;tagata e va'ai mamao -3.00D i le -6.00D e mafai ona filifili tioata i le va o le 1.601 ma le 1.701;ma tagata e va'ai mamao i luga atu -6.00D e mafai ona mafaufau i tioata e maualuga atu le fa'asino igoa.

II.Le Numera Abbe

O le numera Abbe e faaigoa ia Dr. Ernst Abbe ma e masani ona faʻamatalaina le faʻasalalauina o le tioata.

Lens Dispersion (Abbe Numera): Ona o le eseesega i le faasino igoa mo galu eseese o le malamalama i le auala manino lava e tasi, ma le malamalama paʻepaʻe e aofia ai galu eseese o le malamalama lanu, mea manino o le a oo i se tulaga faapitoa o le faasalalauina pe a refracting malamalama paʻepaʻe, e tutusa ma le faiga e maua ai se nuanua.O le numera Abbe o se fa'asologa fa'atusa fa'afeagai o lo'o fa'atusalia le malosi fa'asalalau o mea manino, fa'atasi ai ma se tau la'ititi e fa'aalia ai le malosi o le ta'ape.O le sootaga i luga o le tioata o le: o le maualuga o le numera Abbe, o le laʻititi o le faʻasalalau ma maualuga le uiga vaaia.Ole numera Abbe e masani ile va ole 32 i le 59.

III.Malosi Fa'ata

O le malosi fa'afefe e masani ona aofia ai le 1 i le 3 vaega o fa'amatalaga, e aofia ai le malosi fa'ata'ali'oli'o (ie myopia po'o le hyperopia) ma le malosi fa'ata'oto (astigmatism) ma le axis of astigmatism.O le malosi o le spherical o loʻo faʻatusalia le tikeri o le myopia poʻo le hyperopia ma le cylindrical power e faʻatusalia le tikeri o le astigmatism, ae o le axis o le astigmatism e mafai ona manatu o le tulaga o le astigmatism ma e masani ona vaevaeina i le tulafono (tutusa), faasaga i le tulafono (tutusa), ma tu'u fa'afa'afa.Fa'atasi ai ma le malosi fa'ato'a tutusa, fa'asaga i le tulafono ma le axis oblique atonu e sili atu ona faigata ona fa'afetaui i ai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻamatalaga o le -6.00-1.00X180 o loʻo faʻatusalia ai se myopia o le 600 tikeri, astigmatism o le 100 tikeri, ma le axis o le astigmatism i le itu 180.

IV.Puipuiga Blue Light

O le puipuiga o le moli lanumoana o se taimi lauiloa i tausaga talu ai nei, ona o le moli lanumoana e faʻaulu mai i lau LED poʻo moli ma o lona faʻaleagaina o loʻo faʻaalia atili i le faʻaogaina lautele o oloa eletise.


Taimi meli: Feb-21-2023

Fa'afeso'ota'i

Aumai se Alaga
Maua fa'afouga imeli